Потписан уговор о суфинансирању програма уградње соларних панела

У Влади Републике Србије, у присуству потпредседнице Владе и министарке рударства и енергетике проф. др. Зоране Михајловић, потписан је уговор о суфинансирању програма уградње соларних панела за домаћинства у граду Крагујевцу – једном од 37 градова и општина којима су одобрена средства на конкурсу Министарства рударства и енергетике, расписаном у оквиру реализације Програма финансирања активности и мера унапређења ефикасног коришћења енергије у 2021. години.

У име града Крагујевца уговор је потписала енергетски менаџер града Ана Радојевић.

Граду Крагујевцу је одобрено 5 милиона динара, колико је и сам определио у ове сврхе, тако да ће грађанима за суфинансирање уградње соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије за сопствене потребе, на располагању укупно бити 10 милиона динара.

Након потписивања Уговора између Града и Министарства рударства и енергетике, биће расписан кокурс за привредне субјекте, а онда и грађане.

Очекује се да овај пројекат, у који држава и 37 градова улажу око 195 милиона динара, буде реализован до половине следеће године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.