Потписани први уговори за кредит Фонда за развој за побољшање ликвидности

Влада Републике Србије је током ванредног стања усвојила Прогам финансијске подршке привредним субјектима за одржавање ликвидности и обртна средства у отежаним економским условима изазваним пандемијом Ковид 19.

За реализацију Програма издвојено је 24 милијарде динара.

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља данас је организовала потписивање уговора за кориснике Програма за побољшање ликвидности.

Циљ Програма је да се у условима отежаног пословања изазваног пандемијом вируса Ковид 19 обезбеди подршка привредним субјектима за набавку обртних средстава, као и за одржавање текуће ликвидности у циљу редовног измиривања обавеза према пословним партнерима, запосленима и држави.

За реализацију Програма издвојено је 24 милијарде динара, а вредност захтева које су привредници послали Фонду је скоро 15 милијарди динара.

За све привреднике из региона Шумадије и Поморавља којима су већ одобрена средства Регионална агенција у својим просторијама организовала је потписивање уговора и неопходних докумената за кредит Фонда за развој за побољшање ликвидности.

Минимални износ кредита је 200.000 динара за предузетнике, односно милион динара за привредна друштва, а максимални износ који привредни субјекти могу да добију је 120 милиона динара.

Рок отплате кредита је до 36 месеци, који укључује грејс период од годину дана, док је каматна стопа 1 одсто на годишњем нивоу.

Да би сви који аплицирају за новац код Фонда за развој добили средства, неопходно је да привредници обезбеде исправну документацију, која доказује да испуњавају потребне услове и имају неопходна средства обезбеђења.

Регионална агенција, поред давања инструкција и потребних информација заинтересованим корисницима, укључена је и у контролу исправности великог броја захтева који стиже у Фонд за развој.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *