Потписани уговори за пројекте из области заштите животне средине

Са представницима 15 удружења и организација из области заштите животне средине потписани су уговори о финансирању пројеката новцем опредељеним из буџета града.

У име града Крагујевца уговоре је потписао Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине.

Прилику да аплицирају за средства из буџета за реализацију пројеката имала су сва удружења и организације чији је програм заснован на очување и промоције заштите животне средине.

Буџет за ову годину је 2,5 милиона динара. Комисија за оцењивање и селекцију пројеката по Јавном конкурсу одобрила је 15 предлога.

Као и сваке године присутан је тренд раста интересовања удружења за ову врсту подршке.

Овом приликом је најављена и припрема новог предлога Програма заштите животне средине, а представници града су подсетили да је у току пријављивање за суфинансирање уградње соларних панела које траје до 28. јуна.

Најављено је и да 20. јуна, уз подршку Министарства заштите животне средине, почиње акција чишћења 14 највећих дивљих депонија у граду.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *