Потрошачи уредно снабдевени водом током ванредног стања

Квалитет воде коју грађанима испоручује градски Водовод током ванредног стања одговара свим прописаним стандардима и редовно се контролише, наводе у овом градском комуналном предузећу, а сви потрошачи су уредно и безбедно снабдевени пијаћом водом.

Дежурне екипе су све кварове уклањале одмах након пријава. Уплатна места за грађанство не раде, али ово предузеће је корисницима обезбедило могућност измирења обавеза преко система електронског плаћања.

У последњих месец дана није било већих кварова, па је и снабдевање потрошача било редовно.

Ово градско комунално предузеће је у току ванредног стања ангажовало око 40 одсто радника на свим пословима, а дежурне екипе су на терен излазиле након сваке пријаве квара, како би грађани били уредно снабдевени пијаћом водом.

Акредитоване лабораторије Водовода дневно су контролисале квалитет воде у најмање деветнаест тачака како је и предвиђено процедурама .

По речима директора Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Небојше Јаковљевића, контрола је рађена сваког дана и на свим тачкама дистрибутивног система и ниједна анализа није показала одступања од Правилника о здравственој исправности воде.

Поштујући одлуке Владе Републике Србије шалтери за наплату рачуна били су затворени од почетка увођења ванредног стања како би се спречило ширење Корона вируса.

Ово предузеће је својим потрошачима пружило могућност да преко система електронског рачуна измире доспеле обавезе.

Сви корисници који су прикључени на градску водоводну мрежу и даље могу да се пријаве за овакав облик плаћања и достављања рачуна, како би се избегла опасност од ширења Корона вируса и у наредном периоду.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *