Потврђена оптужница за масакр код Младеновца

Виши суд у Смедереву потврдио је данас оптужницу против Уроша Б, осумњиченог да је у селима Дубона и Мало Орашје убио девет особа, као и против његовог оца Радише Б.

Виши суд у Смедереву се огласио месно ненадлежним у односу на оптужене Горана Г. и Бориса Г. из Вињишта, односно ујака и брата оптуженог за масакр, сматрајући да је за њих надлежан Виши суд у Крагујевцу, па ће по правоснажности оптужнице доставити списе предмета.

На ову одлуку суда одбрана има право да уложи жалбу Апелационом суду у Београду.

Више јавно тужилаштво у Смедереву је оптужницу подигло, 18. октобра прошле године.

Оптужницом поред Уроша Б. тужилаштво је оптужило његовог оца Радишу Б, ујака Горана Г. и брата од ујака Бориса Г.

Урошу Б. оптужницом је стављено на терет тешко убиство у стицају са кривичним делима недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

Његовом оцу Радиши Б. стављено је на терет извршење кривичних дела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним делом тешко дело против опште сигурности.

Истрагом је утврђено да је Радиша Б. у кући у којој је живео неовлашћено држао већу количину ватреног оружја, муниције и експлозивних материја и то један пиштољ, један револвер, 241 комада метака различитог калибра, црни барут у количини од укупно 854,38 грама, као и различите делове за оружје

Горан и Борис Г. из Крагујевца, оптужени су због постојања оправдане сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја, јер су у кући и помоћној просторији неовлашћено држали већу количину оружја, муниције и експлозивних средстава.

Урошу Б. Стављено је на терет да је 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља лишио живота 9 људи, од којих је двоје било малолетно, а покушао да лиши живота још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *