Повећан број оболелих у Крагујевцу последица опуштања

Нормално је да после толико времена рестрикција дође до опуштања грађања, али је потребно схатити да без имунизације не можемо да победимо корону, казао је за РТК Василије Антић, директор крагујевачког Дома здравља.

Он је нагласио да повећан оболелих у Крагујевцу не треба да изненађује, али да је веома важно да се вакцинација настави, јер једино тако можемо да зауставимо заразу.

У Крагујевцу је последњих дана забележен двоцифрен број заражених ковидом, али оно што охрабрује је то што су клиничке слике доста лакше у односу на претходни петиод.

Према последњем пресеку у Крагујевцу је ковидом 19 инфицирано 18 особa, а у осталим општинама у Шумадији није било новозаражених.

Чињеница је да већина позитивних није вакцинисана, каже др Антић и наглашава да процес вакцинације не би смео да стане, јер је само потпуном имунизацијом могуће зауставити заразу.

Крагујевцу се до сада вакцинисало преко 72 хиљаде једном дозом вакцине док је комплетно имунизовано око 67 хиљада грађана.

Мобилни пункт за вакцинацију ће наредних дана, од 24. до 26. јуна, бити испред Кнежевог арсенала.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.