Повећан број прегледа деце у амбулантама

Од почетка школске године, забележен је повећан је број прегледа деце основношколског и средњошколског узраста у амбулантама крагујевачког Дома здравља.

Педијатри истичу да се у најчешће јављају пацијенти са симптомима алергије и прехладе.

Педијатри упозоравају родитеље и ученике да ђаци који иду у школу морају да се придржавају свих прописаних мера заштите, како не би дошло до повећаног броја оболелих од Ковида 19.

Последњих дана, у амбулантама Дома здравља у Крагујевцу, забележен је већи број прегледа основаца и средњошколаца који најчешће долазе због алергијких реакција и прехладе.

Уколико деца која иду у школу осете симптоме сличне прехлади или имајублаго повишену температуру, педијатри саветују да остану код куће.

За повратак у школу обавезан је лекарски преглед на основу кога ће доктор потврдити да је дте здраво и издати посебну потврду. Без потврде, ученик не може да се врати у школу.

Према подацима крагујевачког Института за јавно здарвље, тренутно је корона вирус забележен код два ученика у две школе у Крагујевцу.

Педијатри подсећају да уколико су родитељи у изолацији или имају симптоме вируса, децу не шаљу у школу већ да и она морају да буду у карантину.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *