Повећан број прегледа у дечјој ковид амбуланти

У педијатријској ковид амбуланти крагујевачког Дома здравља, последњих недеља је значајно повећан број прегледа пацијената школског узраста.

Проценат позитивности деце на присуство корона вируса на првом прегледу је изузетно висок, што је последица контакта за зараженим особама, углавном родитељима.

Повећан је и број контролних прегледа, јер су клиничке слике пацијената нешто теже и захтевају праћење здравственог стања, а било је и случајева упућивања деце на Клинику за педијатрију.

Ризику од заражавања Ковидом 19 изложене су особе свих узраста, јер се у контакт са вирусом може доћи у сваком тренутку и на сваком месту.

Међу инфициранима је све више деце школског узраста, о чему сведоче подаци педијатријске ковид амбуланте крагујевачког Дома здравља, која бележи пораст броја прегледа.

Одговорно понашање у оквиру породице уз поштовање препорука струке које се тичу превенције, најбољи су начин да родитељи заштите децу од инфекције.

Уколико до заражавања ипак дође, код родитеља се неретко јавља страх, па нису у стању да одреагују на прави начин.  

Одговоре на сва питања у вези са корона вирусом родитељи могу да добију у педијатријској ковид амбуланти, која је отворена и за телефонске консултације.

Информације се могу добити и преко кол центра Дома здравља.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

                                                                 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *