Повећан број различитих врста летњих инфекција

Здравствено стање људи током лета погоршавају различите врсте инфекција, због чега изабрани лекари имају повећан обим посла.

Респираторне, уринарне и инфекције ока и гљивична обољења коже, неке су од најчешћих честих тегоба због којих Крагујевчани траже лекарску помоћ.

Лекари саветују орез, јер висока температура  ваздуха може да изазове низ здравствених тегоба и апелују на грађане да се строго придржавају савета и препорука.  

Ходници испред амбуланти код изабраних лекара врве од људи, а грађани се жале на различите видове инфекција.

Код лакших тегоба саветује се углавном повећан опрез уз хигијенско дијететски третман,  а многи пацијенти из ординација лекара одлазе у апотеке у којима преузимају низ медикамената, уз савет да одмах отпочну лечење.

Лекари кажу да у ово доба године у њихове ординације долазе грађани са тегобама попут сунчанице, осипа коже и других.

Корона вирус се јавља спорадично, а грађани услед сумње на Ковид 19, одлазе у Респираторни центар  Дома здравља.

Симптоми инфекције изазване корона вирусом јасно указују да је дошло до заражавања, па би грађани требало да се строго придржавају савета лекара.

Лекари препоручују уношење витамина Д природним путем, а набољи начин за његову апсорпцију је шетња у јутарњим или поподневним сатима, када сунце није у зениту.

Важну улогу у очувању здравља има адекватна исхрана, праћена уношењем довољних количина воде, као и ношење гаредеобе од природних материјала током врелих летљих дана.

Уколико се на најбољи начин грађани придржавају савета и препорука створиће се добри услови за јачање њиховог имунитета, а самим тим и очување здравља.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *