Повећан број туриста у Крагујевцу

Током новогодишњих и божићних празника у Крагујевцу је боравило на стотине туриста који су у центар Шумадије дошли из бивших југословенских република и суседних земаља Грчке и Бугарске.

Највише гостију било је на дочеку Нове године, у градским хотелима Крагујевац и Шумарице.

У Градској туристичкој организацији наводе да је у односу на 2018. број туриста у прошлој години увећан неколико процената.

Према евиденцији Градске туристичке организације у Крагујецу је у првих десет месеци 2018. боравило 42 хиљаде туриста.

Највише је било домаћих гостију који су остварили посећеност граду од 51 одсто, док је странаца било нешто мање – 49 процената.

Гостовање је било вишедневно, а остварено је 88 хиљада ноћења. У односу на 2017. број посета је увећан за неколико процената.

Највише је било туриста из земаља у окружењу који су у прву престоницу модерне Србије долазили у жељи да посете бројне културно-историјске споменике у граду.

Ђачки туризам има посебно место на туристичкој мапи Крагујевца. Школарци углавном обилазе меморијални комплекс Шумарице, као једну од најинтересантнијих дестинација у Шумадији.

Док су школске екскурзије највише заступљене током јесени, највећи број иностраних туриста Крагујевац посети у време новогодишњих празника.

Током новогодишњих празника у Крагујевцу је боравило на стотине турста из иностранства.

Дочек Нове године посебно је био атрактиван за бугарске држављане који су највеселију ноћ дочекали у хотелима Шумарице и Крагујевац.

Крагујевац је препознатљив као атрактивна туристичка дестинација на мапи Србије, па се број туриста и домаћих и иностраних стално увећава.

Крагујевац је сврстан у другу туристичку категорију у Србији, а од наплате боравишних такси туриста, град бележи значајан приход.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *