Повећан интезитет саобраћаја

Министарство унутрашњих послова упозорило је да се, због организованих прослава Српске нове године и завршетка школског распуста за ученике средњих школа, током предстојећег викенда очекује значајно повећање фреквенције саобраћаја на свим најважнијим путним правцима у нашој земљи.

„За свега 10 дана откривено је 25.000 саобраћајних прекршаја, а из саобраћаја су искључена 1.722 возача који су управљали возилом под дејством алкохола и 88 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци“, наводи се у саопштењу МУП-а.

Министарство апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја током празника, а посебно апелује на возаче да у време прослава не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Учесницима у саобраћају МУП скреће пажњу возачима да због најављених лоших временских услова за одвијање саобраћаја брзину кретања возила прилагоде стању пута и атмосферским приликама и да обавезно користе прописану зимску опрему.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *