Поводом 50 година постојања ПМФ-а у Ботаничкој башти посађено 50 садница

У оквиру обележавања 50 година постојања и рада Природно-математичког факултета Универзитета у Крагујевцу у Ботаничкој башти симболично је посађено 50 садница.

Прве саднице посадили су чланови деканског колегијума са сарадницима.

Април је, традиционално, месец прославе Дана Природно-математичког факултета и тим поводом ће бити организован низ догађаја.

Обележавање пола века постојања ПМФ-а започето је у Ботаничкој башти у којој је посађено симболичних 50 садница.

Садња дрвећа спроводи се годинама, а прва стабла у Ботаничкој башти посађена су у оквиру акције Дрво љубави, пријатељства и мира.

Након тога велики број Крагујевчана је донирао и посадио саднице у циљу остављања сопственог трага у овом парку природе.

Осим што представља туристичку атракцију, Ботаничка башта је и место где се одржава практична настава из сручних предмета.

Прослава пола века рада и постојања Природно-математичког факултета наставиће се доделом диплома студентима основних, мастер и докторских студија, а након тога биће одржана и свечана академија на којој ће бити присутни гости и сарадници са других универзитета.

Извештава новинарка РТК  Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *