Поводом Дана Факултета медицинских наука додељено више од 300 диплома

Поводом обележавања Дана Медицинског факултета у Крагујевцу, у Књажевско-српском театру организована је свечана додела диплома.

Том приликом, дипломе су додељене докторима медицине и стоматологије, магистрима фармације, лекарима специјалистима и субспецијалистима, струковним медицинским сестрама и физиотерапеутима.

Дипломе је добило више од 300 студената Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу који су дипломирали током претходне године.

Диплому доктора медицине примило је 138 студената, струковног физиотерапеута и струковне медицинске сестре 86, основних струковних студија 86, а доктора стоматологије 24.

Свечаност је заокружена доделом магистарских, специјалистичких и ужеспецијалистичких диплома.

Факултет медицинских наука у Крагујевцу са великом пажњом прати сваку генерацију студената и дипломаца, како би следећим генерацијама обезбедили боље и квалитетније услове за школовање.

Поред међународне сарадње са научницима из области медицине, један од основних циљева запослених у овој високошколској установи да буде место где се стварају и едукују врхунски домаћи стручњаци.

Најстарији студијски програм на Факултету медицинских наука у Крагујевцу је медицина, а дипломе ове високошколске установе од оснивања до сада је добило више од 5000 доктора медицине.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *