Повратак природи, читању, филмовима, породици, пријатељима док не прође корона

Услед пандемије корона вируса већина људи широм света доживљава фрустрацију због измењених радних и личних навика и потпуне непознанице када ће се и како све завршити.

Због тога је, како поручују социолози, неопходно свеукупно преиспитивање досадашњих вредности у друштвима, али и код појединаца.

Повратак природи, хобијима, породици, читању књига или гледању филмова се препоручује што више, док преокупација вестима и друштвеним мрежама треба да буде што мања.

Социолози сматрају да иако траје већ девет месеци, пандемија корона вируса неће коренито изменити социолошки и културолошки образац понашања људи , јер је за такву врсту друштвених промена потребно много деценија, ако не и читав век.

Међутим, на губитак стрпљења код људи које се сада јавља свуда у свету утиче много фактора којима прибегава сваки појединац и тако се ствара зачарани круг.

Растерећење од превелике количине података може бити једино делотворно.

Социолози поручују да иако је епидемиолошка ситуација неизвесна, то не значи да треба подгевати страх.

Грађани Србије суочени су са обавезом да се придржавају мера које их одвајају од пријатеља, провода, обележавање празника и слава како су раније навикли, али у томе нису једини ни сами.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *