Позориште за децу: Три премијере и у 2020.

Позориште за децу 2019. годину завршило је са три премијере и многобојним наградама на домаћим и међународним фестивалима.

Поред нових представа, годину је обележио и традиционални Међународни фестивал “Златна искра” који је одржан 21. пут по реду, и у 2020. години најмлађе љубитеље позоришта очекују премијере и традиционални фестивали.

Акценат Позоришта за децу у 2019. години био је на програмској делатности, па су тако најмлађи љубитељи позоришта са својим мамама и татама имали прилику да виде три премијере што је и био циљ театра.

Жанровски различите представе својом тематиком обраћале су се различитим циљним групама. Представе „Желим да будем нормалан“ у режији Милоша Миловановића, „Голи Краљ“ у режији Бисерке Колевске и „Тихи дечак“ имале су премијере у 2019. години.

Међународни фестивал Златна искра, 21. по реду, је окупио 7 позоришта из Србије и региона. Ове године добио је од Министрства културе признање као фестивал од националног интереса.

Крагујевачко Позориште за децу учествовало је и на престижним фестивалима у земљи и иностранству са којих је донело многобројне награде.

На националном фестивалу Сусрети професионалних позоришта лутака, одржаном у Суботици наше позориште се вратило са 8 награда, освојивши гран при, награду за режију и текст, награду за иновативност као и награде за 4 глумца за глумачко остварење. У 2020. години ансамбл очекују многобројни фестивали и гостовања.

Позориште за децу и 2020. године планира три премијере. На почетку године малу публику очекује „Царев заточник“, српска бајка у режији Милоша Јагодића, затим представа „Бамби“ и пред крај године у плану је представа за младе „Лет Џонатана Ливингстона“.

Поред три премијере од 11. до 17. маја следи 22. Златна искра, фестивал на коме се очекује још већи број учесника него што је био случај претходних година.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *