Практична примена знања за студенте

Универзитет у Крагујевцу, Центар за развој каријере и град Крагујевац, већ девет година организују летњу стручну праксу, која омогућава студентима завршних година основних, интегрисаних и мастер студија, да теоријска знања примене примене током радног ангажовања у јавним предузећима чији је оснивач град.

Од 2013. године до данас, летњу стручну праксу успешно је завршило 285 студената Универзитета у Крагујевцу.

Рок за пријављивање предузећа истиче почетком наредне седмице, а потом ће бити расписан конкурс за студенте.

Универзитет у Крагујевцу и Центар за развој каријере упутили су допис локалној самоуправи за прикупљање докумената и пријава јавних предузећа, чији је оснивач град, за отворене позиције на којима може да се обавља летња стручна пракса за студенте.

Праксу, која је волонтерског типа, од 2013. године до данас успешно је завршило 285 студената крагујевачког Универзитета.

Прошле године се пријавио 31 кандидат, али пракса није организована због пандемије корона вируса.

У Центру за развој каријере очекују дупло веће интересовање ове године.

Рок за пријављивање предузећа истиче почетком наредне недеље, док се конкурс за пријаву студената очекује после 4. јуна.

Овдашњи Универзитет чини 12 факултета, од којих је само шест смештено у Крагујевцу.

Због тога за праксу могу да конкуришу и студенти који се школују у другим градовима.

Пракса траје током лета и подељена је у два циклуса – од 1. до 31. јула и од 1. до 31. августа.

Студенти могу да аплицирају за највише две позиције у различитим предузећима.

По завршетку програма сваки студент добија потврду о завршеној пракси, коју приликом конкурисања за посао може да приложи уз биографију.

Највеће интересовање протеклих година владало је за позиције у области права, економије и графичког дизајна, а на листи пожељних фирми нашли су се Бизнис иновациони центар и Градска туристичка организација.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Маринковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *