Празнични пакети из “Банке хране”

У сусрет највећем хришћанском празнику Ускрсу, хумани Крагујевчани окупљени око Удужења “Банка хране” организовали су акцију дистрибуције прехрамбених пакета који ће у наредним данима стићи на адресе социјално угрожених суграђана.

Паковање пакета организовано је у Туристичко угоститељској школи “Тоза Драговић” а наставници, кувари Удружење “Банка хране” Крагујевац обрадоваће пошиљком око сто породица које живе у граду, приграду и сеоској средини.

У жељи да помогну социјално угроженим породицама током трајања ванредног стања Крагујевчани окупљени око Удружења “Банка хране” припремили су оброке и делили сиромашним породицама до којих су долазили путем Ситуационог центра.

Пакети садрже посне намирнице јер ће до краја ове недеље бити завршен велики васкршњи пост.

У пакету је упакована и мрсна храна која ће се искористити за васкршњи ручак, јаја, боја за фарбање и слаткиши за најмлађе.

Град је подржао активисте који су се организовали у акцији кувања и дистрибуције оброка.

У наредних неколико дана биће подељено око сто прехрамбених пакета.

Највећи хришћански празник корисници ове донације дочекаће уз богату трпезу захваљујући људима добре воље и широког срца који су желели да за Ускрс усреће вишечлане породице, старије суграђане.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *