Пред крагујевачким одборницима 20 тачака дневног реда

Са 56 гласова „за“ усвојен ПДР насеља Вашариште

Одборници градске скупштине са 56 гласова “за“ усвлојили су предлог израде Планова детаљне регулације насеља Вашариште – Стадион Чика Дача, као и предлог о изради ПДР уређење водотока реке Лепенице. Прихваћен је и предлог пројекта о изградњи Северне обилазнице око Крагујевца и изградње државног пута првог реда од Крагујевца до везе са државним путем у Мрчајевцима. Обилазница је највреднији пројекат за град Крагујевац – извешће теретни саобраћај из Булевара краљице Марије и привући нове инвестиције. Занимљиво је да је ова тачка ујединила локалну власт и опозицију, која тврди да је Северна обилазница тачка спајања и највећа шанса коју је град имао у последње време.

Расправа већ код прве тачке

Одборници опозиционе Заједно за Шумадију и владајуће коалиције већ код прве тачке дневног реда, Предлога аката из области урбанистичког планирања повели су расправу око фудбалског стадиона, инвестиција и, како кажу представници опозиције, спровођења предизборне кампање. Одговарајући на критике опозиције. Градоначелник Никола Дашић је подсетио да је Северна обилазница вишеструко решење за саобраћајне и еколошке проблеме грађана Крагујевца, да је град центар најважнијих државних инвестиција попут изградње станова за припаднике снага безбедности и палате правде која је модернија и функционалнија од београдске и да ће најављени пројекти изградње стадиона и путне инфратсруктуре утицати на интензивинији развој града.

Одата пошта Драгославу Благојевићу Дуји

Редовна седница локалног парамента почела је одавањем поште преминулом одборнику градске скупштине у сазиву од 2004. до 2008. године, Драгославу Благојевићу Дуји.

Почела седница Скупштине града

После тромесечне паузе, пред одборницима Скупштине града је обиман дневни ред који чини 20 тачака, међу којима су најзначајнија планска документа о генералној регулацији насеља Вашариште, како би се створили законски услови за изградњу стадиона Чика Дача по УЕФА стандардима. Још јeдан стратешки плански докуемнт је пред одборницима данас – пројекат изградње Северне обилазнице који је Влада Србије прогласила приоритетним. Разматраће се и предлог одлуке о употреби имена гарда у називу једног привредног друштва – аеродром МАЈНД Крагујевац, који ће бити изграђен у склопу Мајнд групације. Карго аеродром користиће се за превоз робе и материјала, а временом би постао и комерцијални што ће допринети туристичкој афирмацији Крагујевца у земљи и иностранству.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *