Предаја нерегистрованог оружја и муниције до 30. јуна

На подручју Полицијске управе Крагујевац од 8. маја ове године предато је више од 3.000 комада оружја, око 150.000 комада муниције и око 330 комада минско-експлозивних средстава.

Рок за предају нерегистрованог оружја и муниције истиче 30. јуна, а грађани који се одазову овој акцији неће кривично одговарати нити сносити било какве последице.

Према подацима крагујевачке Полицијске управе, у Крагујевцу је од 8. маја предато око 2.000 комада оружја, више од 88.000 комада муниције и око 130 комада минско-експлозивних средстава.

Учешћем у овој акцији доприноси се већој безбедности заједнице и смањењу ризика од настанка последица држања нерегистрованог оружја.

Из Министарства унутрашњих послова апелују на грађане који то до сада нису учинили да предају своје оружје најближој полицијској станици до краја месеца.

Оружје у нелегалном поседу може се предати сваког дана од 7 до 19 часова и том приликом грађани нису у обавези да се легитимишу.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *