Предавање ИТ експерта из Израела у Крагујевцу

ИТ стручњак из Израела, Мајкл Мизрахи, одржао је низ предавања у Крагујевцу и то у Првој крагујевачкој гимназији, на Природно математичком факултету и Факултету инжењерских наука.

Током своје посете, која је део програма Дани Израела у Крагујевцу, говорио је на тему „Програм за унапређење бизнис капацитета у ИТ сектору“.

Студентима и представницима ИТ компанија, Мајкл Мизрахи представио је практичне идеје које су успешно имплементиране у Јерусалиму.

Говорио је о предузетништву и иновативним решењима софтверских проблема, представљању и позиционирању постојећих ИТ решења на глобалном, светском тржишту.

Циљ његових предавања је да покаже како у Јерусалиму функционише стартап акцелератор, који представља помоћ студентима и професорима и како да од технолошке идеје дођу до стартап компаније. У томе су кључна четири алата, која треба обезбедити.

Представници крагујевачке ИТ заједнице нагласили су, да је Мизрахијева посета од великог значаја.

Посета Израелског ИТ стручњака део је манифестације Дани Израела у Крагујевцу, који ће бити одржана 11. и 12. јуна.

Гостовање експерта из Јерусалима и добитника награде за Предузетника године у Израелу организовали су локална самоуправа, Бизнис иновациони центар и ИКТ кластер, уз подршку Програма за развој Уједињених нација.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *