Предавање о циркуларној економији за представнике приватног сектора

У оквиру пројекта „Оснивање Регионалног центра за циркуларну економију“, који реализује Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, одржано је предавање представницима приватног сектора.

О значају циркуларне економије говорили су предавачи из Чешке, која финансира реализацију овог пројекта.

Циркуларна економија је регенеративни економски систем који производима продужава животни век и у свету он постепено замењује досадашњи линеарни концепт „узми, направи, искористи и одбаци“ што доприноси очувању животне средине. О томе су говорили предавачи из Чешке која следи искуства развијенијих земаља.

Програм обуке, који је развио чешки експертски тим из Брна, намењен је грађанима, јавном и приватном сектору.

Предавања су организована у оквиру пројекта „Оснивање Регионалног центра за циркуларну економију“, који реализује Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља.

Европска унија се определила за циркуларну економију да би се успоставили економски и еколошки одрживи модели развоја. Тим путем кренуће многе државе.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *