Предавање о превенцији трговине људима

На Економском факултету одржано је предавање о превенцији и едукацији омладине о трговини људима, у организацији УНИТАС Фонда, Црвеног крста и Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, који је основало Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Посетиоци су имали прилику да погледају и играно- едукативни филм “Посматрачи”.

Према дефиницији Уједињених нација, трговина људима подразумева врбовање, превоз, трансфер, смештај или прихват лица, употребом претње или употребом силе, у сврху експлоатације.

УНИТАС Фонд, организатор предавања, које је одржано на крагујевачком Економском факултету, бави се борбом против трговине људима, подизањем свести младих путем документарно-играног филма “Посматрачи” који је базиран на истинитим причама.

Пројекту, под називом “Превенција ризика од трговине људима, деце и младих у Србији” придружио се и крагујевачки Црвени крст, као и Национални контакт центар за безбедност деце на интернету, који је основало Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Националном контакт центру за безбедност деце на интернету може се, на бесплатан број телефона 19833, пријавити свако насиље и узнемиравање деце на глобалној мрежи: претње, уцене, дечја порнографија, контактирање од стране педофила, непримеран садржај и крађа идентитета.

Извештава новинар Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *