Предлог Програма локалног економског развоја до 2023. године

Градско веће је на данашњој седници утврдило предлог Програма локалног економског развоја до 2023. године и упутило одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање. 

Циљ програма је да пружи подршку стабилизацији локалне привреде и поспеши њен даљи развој, посебно у периоду након ванредног стања изазваног епидемијом корона вируса.

У скупштинску процедуру упућен је и Предлог одлуке о почетку израде Стамбене стратегије града за период 2021- 2031. године, као и предлог Одлуке о јавним расправама којим се ближе уређују начин и поступак њиховог организовања и спровођења  приликом  доношења прописа, других општих аката и планских докумената.

Градско веће oдобрило је исплату новогодишње поклон честитке у износу од 100 000 динара за прворођено дете у 2021. години по јулијанском календару, за породиљу која има пребивалиште / боравиште на територији града Крагујевца.

Чланови већа дали су и сагласност на Програме и финансијске планове сталних манифестација у области културе од значаја за град Крагујевац.

За реализацију 23 сталне манифестације међу којима су Дан града, Велики школски час, Међународни салон антиратне карикатуре, ОКТОХ, Међународни луткарски фестивал „Златна искра“, Јоакимфест, Јоакимови дани, Арсенал фест, Госпојиснке свечаности, одобрено је 40.172.000 динара.

На седници је донета и одлука о покретању поступка преноса права јавне својине Републике Србије у јавну својину града Крагујевца, без накнаде.

Реч је о објекту правосудних органа на Тргу Радомира Путника површине 2758 квадратних метара у који ће бити смештене установе културе и администрација града Крагујевца. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *