Предложени кандидати за Ђурђевданску награду

Градско веће на данашњој седници утврдило је предлоге одлука о додели Годишње награде града Крагујевца – Ђурђевданске награде за 2017. годину и упутило одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање.

За област науке предложен је Бориша Радовановић, а дело које је постало доступно јавности прошле године је књига „Историја Крагујевца од најстаријих времена до 1944. године“, као и Природно – математички факултет за рангирање између 400. и 500. места у области математике на престижну Шангајску листу.

Проф. др Слободан Милисављевић преложен је за награду у области медицине, а Видосав Стевановић у области уметности за књигу „Боја пролазности ствари – Дневник самоће 2007 – 2012.“

За област спорта Градско веће предлаже Скупштини града Милутина Стефановића за постигнуте резултате и освојене медаље у у дисциплини ваздушна пушка на светском купу у Азербејџанској Републици и Њу Делхију у Индији, за освојену титулу Купа Србије и пет државних рекорда.

За област хуманитарног рада предложени су Зоран Кочовић, Ненад Милошевић, Мирко Китанић, Милан Митровић, Иван Глишовић, Небојша Петковић, Ненад Миликић, Мирко Вранић, Иван Симовић, Зоран Лазовић, Небојша Симић, Срђан Туцаковић и Бојан Марковић – за исказану нарочиту храброст, пожртвовање и стучност приликом гашења пожара у Техничко ремонтном заводу.

Други предлог у области хуманитарног рада су организатори хуманитарне акције незабележених размера за лечење Теодоре Врањешевић у Немачкој: Снежана Лазаревић, Бобан Лазаревић, Гордана Бигић, Катарина Милићевић, Александра Петровић, Предраг Петровић, Сузана Ђорђевић, Марија Милојевић Лазаревић, Драган Тимотијевић, Драган Прокић и Дејан Тршић.

За област приватног предузетништва предложена је Биљана Планић за освојену Статуету „Личност године у туризму“ на Бизнис самиту у Врњачкој бањи и награду Дама године за рад, допринос и стваралаштво.

Градско веће донело је одлуку о усвајању Студије привредног развоја града Крагујевца.

Један од стратешких докумената од значаја за развој локалне заједнице, настао је у циљу припреме за израду Генералног плана „Крагујевац 2025“.

Градско веће донело је и одлуку о упућивању јавног позива за одабир Комисије за избор чланова форума за праћење примене Локалног антикорупцијског плана.

Позив је упућен локалним невладиним организацијама и удружењима грађана, локалним медијима и грађанима, као и представницима других органа јавне власти, а који нису део система локалне самоуправе.

Јавни позив биће објављен на интернет страници града Крагујевца www.kragujevac.rs и на огласној табли органа Града а јавна трибина биће одржана у уторак 17. априла у 11 сати у сали 105 Градске управе.

Извештава новинарка РТК Ива Илић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *