Предшколска установа „Ђурђевдан“ спремна за нову радну годину

Предшколска установа „Ђурђевдан“, у чијем саставу функционише седам вртића, спремна је за предстојећу радну годину.

У систем предшколског васпитања и образовања, од 1. септембра, први пут ће бити укључено 281 дете, а реч је о малишанима уписаним у ову установу на основу јавној конкурса за пријем деце на целодневни боравак.

За пријем деце на целодневни боравак у вртиће Предшколске установе „Ђурђевдан“ и ове године владало је велико интересовање. За 292 слободна места конкурисало је нешто више од 1.000 кандидата, а уписано је 281 дете.

Разлог томе је пријем четворо малишана са озбиљном здравственом документацијом, што је захтевало смањење броја деце по групама.

У предшколској установи „Ђурђевдан“ посебну пажљу поклањају стручном усавршавању запослених и примени нових, савремених програма рада у чијем је фокусу добробит детета.

Ова предшколска установа је била домаћин првог Сајма родитељства, који је недавно одржан у Крагујевцу.

Циљ пројекта је да се унапреди комуникација са породицама и утиче на рано и равноправно укључивање деце, посебно из осетљивих друштвених група у систем предшколског васпитања и образовања.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Предшколска установа „Ђурђевдан“ спремна за нову радну годину”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *