Представа ,,Облак и цвет“ у Позоришту за децу и младе

На сцени ,,Позоришта за децу и младе“ Крагујевац у суботу 27. априла од 12 часова биће изведена представа „Облак и цвет“, према тексту Зоране Петров и режији Бојане Лазић.

У представи играју Дарија Вулић, Љубица Радомировић и Милош Миловановић.

„Наша прича почиње необичним договором који су склопила два усамљена бића – један Облак и један Цвет. Ако Цвет буде причао тужне приче, Облак ће плакати и нежно га заливати сузама све док Цвет не буде довољно порастао да могу да се загрле.

После три тужне приче и много литара проливених суза, Цвет је порастао до неба и коначно успео да загрли Облак. И никада више нико од њих није плакао. Волели су се, били срећни, причали су, играли се. Нико никада није заплакао. Ни мало. Ни мрвицу. И тако је било – заувек.

Важно је да и деца знају да туга није нешто чега се треба плашити или стидети. Емоција туге је драгоцена као и осећај среће, али је најдрагоценије од свега имати правог и искреног пријатеља, бити поред њега, волети га и осећати га, као и он тебе. Нашом представом желимо да инспиришемо дете да размишља о природи, о својим осећањима и о свету у којем живи или, још боље, свету у којем би волело у да живи у будућности“, рекла је о представи редитељка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *