Представљање књиге Драгослава Симића

У Народној библиотеци „Вук Караџић“ у Крагујевцу у уторак, 16. априла биће представљена књига Век сликан микрофоном аутора Драгослава Симића са почетком у 18 сати.

Осим што се протеклих деценија гласом обраћао слушаоцима Другог програма Радио Београда писао је за многобројне бројне недељне и дневне новине у СФР Југославији и Србији.

Аутор је књиге „Гласом писана историја“, која представља избор заоставштине из серијала радиофонске емисије „Говори да бих те видео“. Године 2009. године основао је сајт „Аудио и фото архив“ на којем се могу пронаћи његове документарне радио емисије, фототеке, истраживачки рад у области радиофоније, књижевни текстови и новински записи.

Драгослав Симић као дугогодишњи уредник документарног програма Радио Београда 2 покретач је и ауторске едиције документарних емисија у 100 наслова „Књиге које говоре“ о људима и догађајима из политичке и културне историје Југославије и Србије у XX веку.

Усмена, алтернативна историја Драгослава Симића и његових гостију на таласима радио-емисија –преточена у текстове и заокружена у књигу – обогаћена је великим бројем појединачних доприноса изванредних садржаја и тема.

Ауторску едицију документарних емисија у 100наслова „Књиге које говоре” о људима и догађајима из политичке и културне историје Југославије и Србије у 20. веку је покренуо 1992, прво на касетама, потом на носачима звука ЦД.

Учесвују: Бране Карталовић, Ранко Стоиловић, Драгослав Симић

Модератор: Милош Милојевић

One thought on “Представљање књиге Драгослава Симића”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *