Представљен јединствени информациони еколошки систем

Дивље депоније су највећи еколошки проблем становника Србије, показују подаци из јединственог информационог еколошког система, који је почео са радом пре десетак дана.

Систем је осмишљен ради повезивања грађана, ресорног министарства и локалних самоуправа, у циљу бржег и ефикаснијег решавања еколошких проблема.

Од око 650 пријава грађана регистрованих у јединственом информационом еколошком систему, половина се односи на дивље депоније.

Спречавању њиховог ширења и решавању других еколошких проблема допринеће комуникација грађана и надлежних служби, кроз недавно успостављен информациони систем.

Презентацији јединственог информационог система у Крагујевцу присуствовали су представници општина Шумадијског управног округа и инспектори за заштиту животне средине, којима су уручени мобилни телефони са инсталираним софтверима.

Министарство заштите животне средине на овај начин шаље јасну поруку да жели да решава еколошке проблеме по приоритетима.

Из ресорног министарства поручују да ће локалне самоуправе моћи да рачунају на финансијску, техничку, саветодавну или било коју другу врсту помоћи државе, како би мапирани еколошки проблеми, у зависности од њихове тежине, били решени на адекватан начин.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *