Представљен пројекат „Geometry of Countries“

„Мај, месец математике“ у Првој техничкој школи обележен је представљањем пројекта „Geometry of Countries“, у којем је ова средњошколска установа током претходних седам месеци учествовала заједно са школама из пет земаља:

Румуније, Пољске, Босне и Херцеговине, Португала и Турске. У оквиру пројекта, поред предавања, организована је и изложба ученичких радова.

У пројекат је било укључено седморо ученика Прве техничке школе у Крагујевцу, који су уз ментроску подршку наставника повезивали аритметику, геометрију, информатику, националну баштину и туризам.

Геометрија нису само формуле и израчунавање, кажу учесници пројекта. А да то заиста и мисле потврђује и изложба на којој је кроз гемотеријске облике представљена културна понуда овог поднебља, као битан предуслов за првилачење туристиста.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *