Представљен роман „Александар од Југославије“

Роман Вука Драшковића „Александар од Југославије“ представљен је у Крагујевцу.

Књига говори о настанку и пропасти Југославије кроз велику историјску улогу и трагичан крај њеног првог владара, краља Александра Карађорђевићa.

У новом роману Вука Драшковића „Александар од Југославије“ главни протагониста, краљ Александар Карађорђевић, творац и први владар нове државе Јужних Словена на почетку 20. века, поставља сам себи питање:

Да ли је стварање Југославије било велико дело или трагична заблуда? Са којим се дилемама носио, са каквим се наслеђем и препрекама сусрео по завршетку Првог светског рата, које су домаће и стране силе ометале стварање велике државе од Солуна до Алпа, која је била његова државна идеја и како је замишљао будућег грађанина земље четири пута веће од предратне Србије, сазнаће читалац овог романа који преиспитује историјску улогу и лик Александра Карађорђевића од стварања Југославије до атентата у Марсеjу 1934. године.

Вук Драшковић је писац и политичар. Оснивач је и председник Српског покрета обнове. Готово сви његови романи су бестселери.

Почетком 80-их најчитанији су били „Судија“ и „Нож“. Затим су уследили наслови Ноћ ђенерала, Руски конзул, Доктор Арон, Тамо далеко, Ко је убио Катарину.

Роман „Александар од Југославије“ један је од најпродаванијих на овогодишњем међународном сајму књига у Београду.

Промоција новог романа Вука Драшковића у Крагујевцу изазвала је велику пажњу јавности. Пред великим бројем посетилаца, осим аутора, о књизи је говорио и колумниста Зоран Пановић.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.