Представљена књига Александра Каждана

Другог дана Сајма књига и графике који се одржава на Шумадија сајму у организацији Народне библиотеке “Вук Караџић” и Филолошко уметничког факултета представљено је дело Александра Каждана, “Књига и писац у Византији”.

О књизи су говориле византолошкиње др Милена Репајић и главна уредница Издавачке куће “Еволута” Бојана Ћебић.

Међу бројним књигама и писцима који су ове године представљени на Сајму књига и графике нашла се и књига Александра Кеждана, “Књига и писац у Византији”.

Кроз ово дело писац нас упознаје са друштвом, политиком и религијом хиљадугодишње цивилизације.

Један од највећих византолога двадесетог века, Кеждан истиче велики допринос византијске културе на развој западноевропске ренесансне мисли као И захвалност тадашњим писцима помоћу којих је сачувана баштина грчко римске културе.

О књизи су говориле др Милена Репајић византолошкиња са Филозовског факултета у Београду и Бојана Ћебић, главна уредница Издавачке куће “Еволута”.

Сајам књига и графике отворен је до 16. јуна на Шумадија сајму.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *