Представљена књига прича Татјане Јанковић „Поглед под сукњу света“

Народној библиотеци „Вук Караџић“ представљена је збирка прича Татјане Јанковић „Поглед под сукњу света“ коју је објавила издавачка кућа „ Агора“.

Јанковић, крагујевачкој јавности позната као библиотекар, до сада је објавила четири књиге прозе, приређивала је истраживачке публикације, члан редакције, и у једном периоду главни уредник Корака. За своје стваралаштво велики углед стекла је код колега, суграђана читалаца, као и критике.

Прву збирку прича Татјане Јанковић – Прича бабиног сина ауторка је објавила пре 15 година.

Уследиле су: „Данас сам била у нашој кући“ затим путописна проза „Присвајање Венеције“ и сада пред читаоцима „Поглед под сукњу света“.

Односи међу ближњима, бритки описи окружења, било да је реч о руралним или градским срединама, као и усмеравање пажње читаоца на обичаје, прелазак у зрелији начин живота теме су којима Татјана Јанковић осваја читалачку публику у Крагујевцу, али и ван свог града.

Поред прозног стваралаштва, Татјана Јанковић активно ради у Народној библиотеци на бројним истраживачким пројектима.

Приредила је књиге „Болница Стобарт“ , „Говорити о Њујорку“ Катарине Богдановић и „Пређа“ Селене Дукић.

Била је члан редакције часописа „Кораци“ од 2013. до 2021, а на месту главног уредника од 2017. до 2021. године.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *