Представљена нова књига Љубице Жикић

Крагујевачким љубитељима писане речи, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, представљена је нова књига Љубице Жикић „Одаје од маховине“.

Реч је о другој збирци песама познате Крагујевчанке.

Књига песама Љубице Жикић „Одаје од маховине“ настајала је у периоду од три године, а веома интензивно у време пандемије корона вируса, односно у периоду издвојености, социјалне отуђености, самовања.

Ауторка каже да је такву ситуацију покушала да превазиђе писањем и оде у неке лепше просторе, као што су сећања, чежња и замишљања.

У фокусу писања биле су личне, интимне преокупације, али је ауторка покушала да нађе и одговор на питања да ли се тегобе могу превазићи стварањем и да ли је писање довољан разлог да човек каже да заиста ради.

За Љубицу Жикић писање је у протеклој години било и спасење.

Битно је да човек не запада у депресију и да је креативан, каже песникиња и верује да ће у њеној књизи и читаоци пронаћи одговор, јер додаје, сваки писац може бити срећан када види да су други људи пронашли себе у њиховим речима.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *