Преко 500 учесника на фестивалу „Ноте за све“

Након обиласка Завода за смештај одраслих лица „Мале Пчелице“ министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, присуствовао је отварању Осмог међународног инклузивног музичког фестивала „Ноте за све“, који је одржан у Књажевско-српском театру.

То је једини инклузивни музички фестивал у Србији, али и у региону, који промовише таленте корисника установа социјалне заштите, деце са сметњама у развоју и деце са инвалидитетом.

На сцени театра, публици се представило готово 500 учесника из 16 установа.

Завод за смештај одраслих лица „Мале Пчелице“, већ осму годину за редом организатор је фестивала „Ноте за све“, чији је циљ промоција саме установе, различитих активности и талената корисника, али и промоција свих сродних институција.

Представљањем инклузивног хора Завода, „Распеване Пчелице“ започео је овогодишњи фестивал, након чега су се представиле певачке групе, хорови и оркестри установа социјалне заштите, школа за основно и средње образовање деце са сметњама у развоју, удружења особа са инвалидитетом.

Нотама љубави са ове манифестације послали су поруку да је највеће богатство сваког друштва – човек.

У протеклих осам година корисници установа су показали да поседују бројне таленте и да је само потребно пружити им подршку како би били још бољи.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *