Преко 670 захтева за утврђивање штете од полава у Крагујевцу

Комисији за процену штете пристигло је око 670 захтева за утврђивање штете настале услед поплава које су задесиле Крагујевац 15. и 16. јуна ове године.

Санација је у току, комисија је на терену и већ је обрађено 230 објеката, казао је Телевизију Крагујевац Драгош Радовановић, начелник Одељења за ванредне ситуације.  

У Крагујевцу је још увек на снази ванредна ситуација која је уведена након поплава које су половином прошлог месеца задесиле поједине делове града, приградских насеља и села.

Формирана је и Централна комисија за процену штете, као и поткомисије које и даље обилазе стамбене, привремене и јавне објекте, пољопривреду, инфраструктру, мостове и водотокове.

У складу са одлуком Владе Србије донет је државни програм помоћи за стамбене објекте.

Одређене су и категорије, од прве до пете, у зависности од степена оштећења.

Активности комисије и даље ће бити усмерене ка реализацији државне помоћи за стамбене објекте.

Још увек се не зна да ли ће нешто слично бити утврђено када је реч о штети насталој на комуналној инфраструктури, јавним објектима или пољопривреди.

Уколико буде нових одлука, комисија ће у складу са тим доносити решења.  

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *