Преко хиљаду вакцинисаних у Медицини рада

Одлуком Владе Републике Србије од данас на вакцинацију долазе искључиво грађани који су се путем еУправе или Кол центра раније пријавили за имунизацију.

Један од вакциналних пунктова у Крагујевцу је и Завод за здравствену заштиту радника Застава, где је последњих неколико дана вакцину примило више од хиљаду грађана.

Првог дана рада на вакцинацију у Медицину рада позвано је 150 грађана, али је на имунизацију дошло 200 људи.

У понедељак, 25. јануара позвано је 400 пацијената, а на вакцинацију је дошло 500.

Тек данас број позваних и оних који су дошли на имунизацију је био приближно исти.

Грађани који долазе у Завод за здравствену заштиту радника Застава како би примили вакцину која ће их штитити од корона вируса појављују се искључиво по позиву, а на основу пријаве преко еУправе и Кол центра.

У Медицини рада кажу да се на имунизацију одазивају углавном старији суграђани.

Како би се заштитили од заражавања ковидом 19, јављају се и суграђани који имају неку од хроничних болести, а то су углавном пацијенти са повишеним крвним притиском, дијабетесом, онколошки болесици, или они који се лече од болести срца и крвних судова.

Пре него што приме вакцину, грађани разговарају са лекарима од којих добијају савете и препоруке о имунизацији.

До сада није било нежељених реакција на вакцину, истичу у Заводу за здрваствену заштиту радника Застава и напомињу да би сви грађани приликом доласка требало да понесу своју медицинску документацију како би лекари имали увид у њихово здравствено стање.

До сада је у Заводу за здравствену заштиту радника Застава вакцинисано преко хиљаду грађана.

Имунизацију обавља пет медицинских екипа сваког радног дана од 8 до 15 часова.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *