Премијера мјузикла „Џаст мерид“

У Књажевско српском театру премијерно је изведен мјузикл „Џаст мерид“, у режији Војина Васовића, а по тексту Дуње Петровић.

Ова представа је уједно и друга премијера у наставку позоришне сезоне нашег театра.

Догађаји из свакодневнице, свима нама познати, део живота сваког просечног човека, приказани су у овој комедији прошараној песмама и добром музиком.

Ликови из представе баш као и у животу, од трговца и његових покушаја да дође до лаке лове, преко школованог, али не баш сналажљивог интелектуалца до младожење кога је снашло од свега по мало.

Организовање свадбе је свакако велики посао, још ако се нема ни динар у џепу. Јједино што преостаје су довијање и сналажљивост, и тада ступају на сцену јунаци ове приче.

Комичне ситуације и мелодичне нумере у рок маниру изазвале су код публике позитивне реакције праћене аплаузом након сваке песме.

Глумци су нас провели кроз десет урнебесних дана спремања свадбе свог најбољег друга, али као и у животу увек постоји неки уљез који покушава да окрене ствари у своју корист.

Уиграна екипа уметника верно је дочарала овај модеран текст пун преокрета и комичних ситуација.

Као и код свих младих провлачи се вечито преиспитивање, шта значи љубав, колико је битно поверење у вези, али и подсетник старијима о неким њиховим одлукама у животу и разлозима због којих су стали пред матичара.

Примамљив текст, близак млађој публици обојен живописном сценографијом са свим геџетима модерног доба уз режију нашег крагујевчанина затварају круг овог позоришног комада.

Мјузикл „Џаст мерид“ је комедија која верно приказује време у коме живимо али читањем између жанрова заправо се открива апсурд наше реалности.

Књажевско српски театар наставља своју сезону извођењем представа уторком, четвртком и суботом.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *