Преминуо Милан Живковић Жиле

У Крагујевцу је јутрос преминуо Милан Живковић.

Целокупан новинарски стаж провео је у спортској редакцији Телевизије „Канал 9“, извештавајући са бројних догађаја у земљи и иностранству.

Љубав према новинарству јавила се још током његове фудбалске каријере коју је почео у Радничком, клубу који је највише волео и коме је највише дао.

Прошао је све његове селекције, а између осталог био је и члан генерације овог клуба која је Раднички, после више од две деценије, кроз бараж мечеве са ОФК Кикиндом, 1997. године, вратила у прволигашки ранг такмичења.

Значајан траг оставио је и играјући за Заставу, Сушицу, Меркур.

Наступао је и за Јавор, односно Срем. 

Тренерску каријеру почео је у Шумадији 1903, да би се врло брзо вратио у Раднички, остваривши запажене резултате са омладинским селекцијама.

Био је предводник нове, и у то време надолазеће генерације тренера, важио је за изузетног стручњака у раду са младим категоријама, коме су карактеристике биле упорност, истрајност, воља и изузетна визија, по којој је увек ишао корак испред.

Недавно се вратио из Кине, где је радио у клубу Шенјанг Урбан, са жељом да тренерско знање стекне и на сасвим другим крајевима земаљске кугле.

Милан Живковић биће сахрањен сутра у 14 часова на Варошком гробљу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *