Препуна Мала сцена у Театру полазника заинтересованих за ФРКУ

Седми пут за редом, на Малој сцени Књажевско српског театра организује се филмска радионица Крагујевац.

ФРКА је окупила креативце свих узраста, а ове године је одјекнуло интересовање за похађање радионица у којима су предавачи еминентни филмски ствараоци.

ФРКА се одржава до 14. августа у преподневним и вечерњим терминима.

ФРКА је једна од најатрактивнијих дугогодишњих радионица, а то потврђује из године у годину слика и број полазника на предавањима.

Ту се откривају тајне писања доброг сценарија, како продуценти праве непогрешив избор пројеката који се екранизују, која дела су филмична, а која редитељи избегавају,као и како се граде ликови, радња у филму, у којим минутима се уводе емоције и шта чини монтажу моћном.

Полазници радионица су заљубљеници у седму уметност, са или без искуства које потхрањују тајнама филмске магије.  

Само поједни од најављених предавача овогодишње ФРКЕ су: редитељ Дарко Бајић, монтажер Наташа Пантић, Слободан Михајловић дизајнер звука, Марија Мијин продуцент и многи други.

Филмска уметност одавно је прешла и границе индустрије.

Хода руку под руку са надолазећом технологијом чинећи све реалистичнијим измаштан свет.

Крагујевчани су одувек били привржени филму, а прве биоскопске пројекције одржане су у градској кафани „ Талпара“ пре више од  једног века.

Зато и не изненађује занимање за филмску ФРКУ и ове године.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *