Прерађивачка индустрија успела да опстане и буде успешна

Привреда града Крагујевца, упркос пандемији корона вируса, остварила је добре резултате у 2020. години.

Велики број привредних друштава је исказао потребу да прошири своје производне капацитете.

Прерађивачка индустрија Шумадијског и Поморавског управног округа у претходној години остварила је добар резултат, док је пословање у металској, грађевинској и хемијској индустрији у 2020. било знатно боље у односу на 2019. 

Због тога је велики број привредних друштава исказао потребу да прошири своје производне капацитете.

Када је реч о великим пројектима, у овој години, се очекује завршетак реализације нове инвестиције кинеске компаније „Јанфенг“, лидера у производњи делова за унутрашњост аутомобила најпознатијих светских произвођача.

Развојна агенција Србије је за ову годину издвојила рекордна средства за подршку привредним друштвима за набавку нове производне опреме.

За реализацију овог програма обезбеђено је око милијарду и по динара, а привредни субјекти могу остварити право бесповратна средства у износу од 25 одсто нето вредности производне опреме.

Министарство привреде подршава развој локалне пословне инфраструктуре, а један од учесника тог програма је и град Крагујевац.

Иначе, крагујевачки привредници и током пандемије корона вируса успевају да одрже производни процес, задрже иностране партнере и иинтензивирају своје пословне активности.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *