Превенција вршњачког насиља у образовним установама

У организацији Центра за образовање Крагујевац, у Првој техничкој школи, одржана је трибина „Насиље у школама – мотиви, превенција и сузбијање“.

Учесници дебате били су чланови Савета родитеља, стручни сарадници и наставници из крагујевачких основних и средњих школа.

Психолози су имали прилику да говоре о насиљу у школама, разговарају са учесницима трибине и дају предлоге на који начин се може препознати и спречити насиље, које је све учесталија појава у школама.

Ово није било класично предавање, већ оспособљавање запослених у образовању за васпитни рад на превенцији и сузбијању вршњачког насиља у образовним и васпитним установама.

Да би се суочили са проблемом вршњачког насиља на најефикаснији начин, важно је учешће чланова Савета родитеља.

На трибини је наглашен значај препознавања поступака који указују на насиље, али и потреба да се у таквим случајевима надлежни обрате институцијама које се баве том проблематиком.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *