Превентивне прегледе обавило неколико стотина грађана

Акција бесплатних превентивних прегледа, коју спроводи Министарство здравља, настављена је у Клиничком центру и Дому здравља Крагујевац.

Лекари су прегледали неколико стотина грађана који су проверавали крвни притисак, ЕКГ, урадили ултразвук абдомена и анализе тумор маркера.

У акцији превентивних прегледа до сада је прегледано око 350 хиљада грађана, а неколико хиљада је упућено на даљу дијагностику и лечење.

Без здравствене картице и упута изабраног лекара, Крагујевчани су били у прилици да од 8 до 16 сати провере крвни притисак, ураде ЕКГ и ултразвук абдомена у Дому здравља.

На ове специјалистичке прегледе понекад се дуго чека, а заказивање се обавља код изабраног лекара.

Многи грађани често због радних обавеза немају времена да провре своје здравствено стање. Врло често се дешава да им је потребна дијагностика и лечење, па су превентивни прегледи који се не заказују од великог значаја.

Крагујевачки Дом здравља и овога пута био је на услузи грађанима, а у Специјалистичко консултативној и Здравственој станици број 4, акцији превентивних прегледа одазвао се велики број грађана.

Ова акција дала је добре резултате, јер је после обављених прегледа на хиљаде пацијената послато на даље лечење.

Прегледи ће и убудуће бити заказивани викендом, када грађани углавном немају радне обавезе, а обављаће се без здравствених картица и осигурања, заказивања и упута.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *