Превентивни прегледи у компанији Сименс Мобилити

У циљу очувања и унапређења здравља радно активног становништва на територији Шумадијског управног округа, Институт за јавно здравље у сарадњи са партнерима организовао је превентивне и здравство васпитне активности за запослене у компанији Сименс Мобилити.

Компанија Сименс Мобилити уз помоћ Института за јавно здравље организовала је за своје раднике превентивне прегледе и здравствено васпитне активности.

Била је ово прилика да се утврди да ли постоји ризик од неких хроничних болести које су у успону, попут кардиоваскуларних обољења и дијабетеса.

Лекари на терену радили су ЕКГ, мерили крвни притисак и ниво шећера у крви, а пушачи су могли да одреде степен никотинске зависности.

Преветнтивни прегледи су организовани у сарадњи са Домом здравља, Заводом за хитну медицинску помоћ, Заводом за здравстевну заштиту радникаи Удружењем за борбу против дијабетеса.

Прегледи ове брсте организују се како би се прикупили подаци о здравственом стању запослених.

Један од начина да се континуирано брине о здрављу, али и евентуално на време открије болест, јесу систематски, организовани прегледи запослених у фирмама.

За оне који су здрави, преглед је прилика да сазнају како да сачувају своје здравље.

Од почетка године до данас Институт за јавно здравље организовао је 25 прегледа у разним предузећима и установама.

Прилику да провере своје здравстевно стање наредног месеца имаће запослени у Књажевско српском театру и Основној школи 21 октобар.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *