Презентација Програма енергетске ефикасности

Презентација Програма енергетске ефикасности града Крагујевца одржана је у Скупштини града.

Овом приликом полазницима ИСЕМ обуке уручени су сертификати. Обука је организована у новембру прошле године уз подршку УНДП-а у циљу пикупљања базе података о потрошњи енергије и трошковима.

Обједињени подаци део су садражаја годишњег извештаја о потрошњи енергије. Град Крагујевац у обавези је да Извештај поднесе Министарству рударства и енергетике.

Крагујевац је први град у Србији који је прихватио Програм енергетске ефикасности за период 2018. до 2021. године.

Презентацију програма одржао је проф. др Душан Гордић са факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу док је на тему Енергетика у Србији у процесу придруживања Европској унији говорио Александар Мацура, представник РЕС фондације из Београда.

У оквиру овог пројекта обуку корисницима информационог система у крагујевачким институцијама одржали су стручњаци Програма уједињених нација за развој.

Прошле године у Другој техничкој школи одржана је дводневна обука за све кориснике Информационог система за енергетски менаџмент у објектима од јавног значаја који су у надлежности града Крагујевца.

После обуке 70 корисника из основних и средњих школа, дечијих вртића, градских управа, јавних и комуналних предузећа, месних заједница и културних институција са територије града Крагујевца оспособљени су за прикупљање и унос података у информациони систем за енергетски менаџмент.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

2 thoughts on “Презентација Програма енергетске ефикасности”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *