Приче о приватизацији ФК Раднички није било

Представници руководства Фудбалског клуба „Раднички“ и града Крагујевца, који је оснивач и власник овог спортског колектива, демантовали су приче о приватизацији клуба које су се протеклих дана појавиле у појединим медијима.

Они су за Телевизију Крагујевац изјавили да разговора о томе није било и изразили сумњу да су иноформације о приватизацији пласиране у јавност са неким циљем који можда нема везе са крагујевачким клубом.

У појединим медијима појавиле су се информације да је некадашњи голман Партизана и дугогодишњи финансијер београдског Рада, Ранко Стојић, заинтересован да преузме Фудбалски клуб „Раднички“.

Како је наведено, Стојић је изјавио да му се свиђа што је клуб финансијски стабилизован и на путу ка пласману у Супер лигу, али да је једини услов за договор да Раднички буде приватизован.

Представници града Крагујевца, који је оснивач и власник клуба, кажу да разговора о приватизацији није било.

Руководство Радничког такође је демантовало приче о продаји клуба и поручило да је то надлежност града, јер клуб функционише као спортско привредно друштво.

У Радничком сумњају да се иза ове приче крију неки други разлози који можда и немају везе са крагујевачким клубом.

Иако су приче о приватизацији узнемириле фудбалску јавност и навијаче крагујевачког клуба, руководство Радничког поручује симпатизерима да немају разлога за бригу и да ће наставити да ради на даљем развоју клуба и пласману у Супер лигу.

Извештава новинарка РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.