Приходи града у 2021. преко 8,5 милијарди динара

Тајним гласањем одборника Скупштине града за нову чланицу Градског већа за инвестиције и управљање пројектима изабрана је Данка Андоновски, дипломирани синолог из Крагујевца.

Приликом усвајања одлуке да се ревизија завршног рачуна буџета града Крагујевца за 2021. годину повери приватној ревизорској институцији, члан Градског већа за финансије, Ненад Станишић је нагласио да је током прошле године реализовано рекордних 8,5 милијарди динара прихода, као и да се задуженост града смањила.

Данка Андоновски је последњих 19 година радила у ЈП „Железнице Србије“, односно „Инфраструктура Железнице Србије“, као преводилац, шеф Кабинета генералног директора, директор и координатор Центра за међународну сарадњу.

Она ће на положају члана Градског већа за инвестиције и управљање пројектима заменити Владимира Добија који је пре више од годину дана дао оставку.

Одборници градског парламента су усвојили одлуку да ревизија завршног рачуна буџета града Крагујевца за 2021. годину буде поверена приватној ревизорској институцији.

Завршни рачун се увелико ради, а прелиминарни подаци показују да су у прошлој години реализовани рекордни приходи.

Велики део тог новца отишао је у инвестиције које прелазе 1,1 милијарду динара.

Скупштина града дала је сагласност на промену оснивачког акта ЈКП „Водовод и канализација“ којом се овом предузећу омогућава да се бави и асфалтирањем путева, јер поседује сву потребну механизацију и стручни кадар за обављање тих послова.

Усвојена је и одлука о премештању спомен бисте доктора др Михаила Илића са Трга Радомира Путника на локацију испред Здравствене абуланте 5, у улици Чиче од Романије, као и одлука да се у Тополи отвари издвојено одељење Музичке школе „Др Милоје Милојевић“.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *