Пријатељство и хуманост не познају границе

За делегацију невладине организације “Мир сада“ из италијанског Лека организован је пријем у Градској управи.

Представници града Крагујевца су овом приликом изразили захвалност пријатељима из Италије на несебичној помоћи коју пружају Крагујевчанима нешто више од две деценије.

Италијански хуманитарци су за 20 година долазећи у Крагујевац прешли 120.000 километара солидарности.

Сваки милиметар тог пута проткан је неизмерном љубављу, нераскидивим пријатељством и несебичном жељом да се помогне најугроженијим категоријама становништва, првенствено деци, али и локалној заједници.

Након две године паузе због пандемије корона вируса, поново су у срцу Шумадије.

Изражавајући захвалност на свему што су учинили и још увек чине за Крагујевчане, представници локалне самоуправе су италијанским хумнитарцима поручили да ће Крагујевац увек бити њихова кућа чија ће врата у сваком тренутку за њих бити отворена.

Донатори из Италије настављају своје хуманитарно путовање, а Крагујевац и Крагујевчани остају њихови верни сапутници.

И једни и други, свако са своје стране, учвршћују постојеће и зидају нове мостове пријатељства, како би, када затреба, једни другима били ослонац.   

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *