Пријава послодаваца за учешће у дуалном образовању

За школску 2020/2021. годину, у току је планирање уписа ученика у средње стручне школе по дуалном моделу образовања, који Привредна комора Србије организује у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Послодавци из Крагујевца могу се пријавити попуњавањем изјаве и достављањем документације Регионалној привредној комори Крагујевац. Рок за пријаву је 31. јануар.

Привредна комора Србије ће формирати предлог о потребама привреде за будућим кадровима и доставити га Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

На основу овог предлога доноси се одлука о структури уписа у средње школе за дуални модел образовања – броју ученика и одељења за сваку општину и град.

Послодавци из Крагујвца такође имају право на учешће и могу се пријавити до 31. јануара.

У Захтеву за акредитацију налази се списак документације, коју је потребно припремити.

Коначну одлуку Министарство просвете, науке и технолошког развоја донеће објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе.

Крагујевац је колевка дуалног образовања, са традицијом дугом преко 165 година. Данас је више од 7 хиљада ученика у овом систему. Из године у годину тај број расте што је од изузетне важности како за наш град тако и Србију.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *