Пријем за амбасадорку Израела

Крагујевац је у побратимским везама са многим иностраним градовима, а међународна сарадња која је у предходном периоду остварена са неколико земаља од велике је важности за наш град.

На мапи градова пријатеља и сарадника Крагујевца од данас је и Израел. Амбасадорка Алона Фишер Кам посетила је Крагујевац, за коју је градоначелник Радомир Николић са сарадницима приредио пријем.

Званично је отворена и манифестација “Дани Израела у Крагујевцу. Град Крагујевац један је од четири града у Србији које је Израел одабрао у циљу едукације деце и младих кроз спорт.

Њена екселенција Алона Фишер Кам други пут је у посети Крагујевцу. Претходне хорске свечаности када је Фишер Кам боравила у нашем граду, биле су и прилика за почетак званичне сарадње, амбасаде Израела и града Крагујевца.

Гошћа је овом приликом изразила жељу да да грађанима Крагујевца представи живот људи у Израелу, и додала да Израел наредне године слави седамдесет година постојања своје државе.

Тим поводом организоваће културне манифестације широм света, а међу одабраним градовима је и Крагујевац где ће бити уприличени “Дани Израела”.

Како је ово година јубилеја, када Крагујевац слави два века од проглашења за престоницу, у изгледу су и заједничке манифестације којима би Израел и Крагујевац повезани обележили своје јубилеје.

Акценат је на програмима и пројектима који су усмерени ка деци и младима.

Скоро истовенте судбине деле два народа. Србију и Израел повезују страдања, подсетио је овом приликом градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

Крагујевац има пријатеље широм света на свим континентима што потврђује отвореност локалне самоуправе ка иностранству у свим сегментима живота и друштва.

Страдања кроз које је прошао Израел требало би неговати кроз културу сећања која се посебно преноси на младе и децу.

Град Крагујевац један је од четири града које је Израел одабрао у Србији у циљу едукације деце и младих кроз спорт.

Спортске активности су одличан начин за искорењивање деликвенције младих и болести зависности.

Дани Израела у Крагујевцу трајаће до петка. У знаку су манифестација у области културе.

Такође, у Регионалној привредној комори биће организован Пословни форум на коме ће се разговарати о сарадњи Израела и Шумадијско Поморавског региона у области привреде.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *