Пријем за нову генерацију студената ФИН-а

На Факултету инжењерских наука приређен је свечани пријем за нову генерацију студената.

Други продужени уписни рок је у току, па се очекује да ће ове године индексе овог факултета добити више од 320 бруцоша.

Факултет инжењерских наука другу годину за редом уписује највећи број студената на Универзитету у Крагујевцу.

Факултет инжењерских наука традиционално организује свечани пријем и уручење индекса новим колегама – студентима прве године.

Првог октобра у амфитеатар факултета високо образовање почеће 60 генерација студената Машинског инжењерства, 10 генерација студената Војноиндустријског инжењерства, 7 генерација студената Аутомобилског и Урбаног инжењерства и 5 генерација студената Рачунарске технике и софтверског инжењерства.

Студентима се обратио декан факултета проф. др Добрица Миловановић, речима да је најстарији факултет Универзитета у Крагујевцу поносан на своју 59 година дугу традицију и на успехе постигнуте у домену образовања и научно истраживачком раду.

Инжењерска професија тражена је и потребна у свим секторима привреде, а бројни дипломци са овог факултета раде у домаћим и иностраним компанија.

Међу инжењерима који су се школовали на овом факултету у последњих пар деценија нема незапослених.

Самом изградњом Индустријског парка Минд, великог пројекта компаније Сименс, отвара се више радних места за инжењере.

На Факултету инжењерских наука студнтима су на располагању учионице опремљене рачунарима, савремене лабораторије за практичне вежбе, савремена опрема као и развијена употреба информационих технологија у настави и комуникацији са професорима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *